De BandManfred van de Kreeke

Onze frontman met de schijnbare energie van een 18 jarige, heeft van de bandleden ooit de opdracht gekregen het publiek op te jutten, de ladies naar het podium te lokken en de sets aan elkaar te lullen. Zo is Plein13 aan het predikaat echte live band gekomen. Daarnaast zingt hij het Plein13 repertoire en speelt hij gitaar. Niet gek dat hij na 3 sets van een uur even moet bijtanken, en meestal niet met water. Na ieder optreden zeurt hij dan ook om een lieftallig zangeresje aan te trekken, maar daar gaat de rest nooit op in.Naast Plein13 zingt Manfred american songbook swingjazz met de formatie The Dazzling Rat Pack.

 
     

Chris Hense

Als deze jongen uit Bergen op Zoom niet was geboren had Plein13 ook niet bestaan. Deze grondlegger van de band zorgt er al jarenlang voor dat alles op rolletjes loopt en daarnaast gaat hij helemaal los op zijn Yanagisawa tenor of altsax. Wat zijn geheim is, daar zijn we nog steeds niet achter, maar feit is dat hij kan multitasken als de beste. Als je Plein13 wilt boeken dan krijg je Chris aan de lijn. Hij voorziet je van alle info die nodig is om enthousiast te raken. Chris is een recht voor zijn raap muzikant die naast zijn saxofoon ook nog geweldig kan zingen en daarbij af en toe een perciussie of ander slaginstrument hanteert.

 
     

Martijn Hoedelmans

Als jongetje begon deze muzikant in een plaatselijk dweilband op het mooiste instrument ter wereld: Een trompet. Tijdens zijn dweilbandcarrière kwam hij erachter dat hij meer uit zijn trompet kon halen dan nodig was en heeft hij les genomen aan de lokale muziekschool. Na jaren intensief les te hebben gehad, weet hij nog steeds niet wat hij wil en dat blijkt ook wel uit de verscheidenheid aan bands waar hij in speelt. Carnaval, Klassiek, Jazz, Pop, Funk, Nederlands… niks is hem te gek. En waar kun je nu meer muziekstijlen spelen als bij Coverband Plein13? Martijn is het levende bewijs dat je naast hard werken en veel studeren een mooie muzikale carrière kunt opbouwen. Door zijn jarenlange ervaring kan hij zelfs nog trompet spelen na tientallen biertjes en een Frikandel XXL!

 
     

Bram Stoffels

De trombonist van Plein13 is, net als de rest, ook een geval apart. Muziek is er bij hem met de paplepel ingegoten. Nadat hij in zijn jeugd de muziekschool had doorlopen op trombone, lag een vervolgtraject op het Rotterdamse Conservatorium bij Bart van Lier en Ilja Reijngoud min of meer voor de hand. In die periode kwam hij er echter achter dat hij naast muziek op het professionele vlak toch ook nog andere interesses had, waardoor muziek maken werd verheven tot uitlaatklep. En wat voor een! Bram speelde net als Martijn in tal van bands (o.a. Maria Joao Mendes, Osdorp Posse, Def-p & the Beatbusters, The Bazzookas) en orkesten (o.a. Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Rhythm & Brass Session Orchestra) met zeer uiteenlopende muziekstijlen, waarbij werkelijk alles voorbij komt.. Bram is de rust zelve en laat een buitensporige leefstijl over aan Marijn, al zijn ze wel vaak samen op pad. Bram vormt samen met Chris en Martijn de Fabulous Plein13 Horns.

 
     

Manuel Blesgraaf

Deze jongste telg uit de Plein13 clan is net afgestudeerd
aan het Rotterdams conservatorium. Daarnaast speelt hij
in verschillende bands, maar Plein13 komt bij hem ongetwijdeld op de eerste plaats.

Manuel moet zich vaak in allerlei bochten wringen om op tijd
van het ene project naar de andere band te komen, maar dat heeft hij er graag voor over. Als hij maar kan spelen, is zijn motto en waar zit je dan beter dan bij Plein13.

 
     

Marc Landa

Marc Landa staat garant voor het strak en stevig drumwerk bij Plein13. In het verleden heeft hij ook percussie en trombone gespeeld, maar dat zijn hart bij het drummen ligt is inmiddels wel duidelijk. Toen de gelegenheid zich voordeed was een half woord dan ook genoeg om hem achter het drumstel te krijgen.

Deze slagwerker pur sang drumt al sinds zijn 10de en zijn roots liggen eigenlijk in de latinjazz. Hij heeft in het verleden les gehad op de jazzacademie van Hans van Oosterhout en Johan Boere. (Slagerij van Kampen).

Marc speelt bij Plein 13 omdat het hem, net als de rest van de band, een goed gevoel geeft wanneer het publiek lekker uit z`n dak gaat. Iemand een leuk avondje bezorgen met lekkere herkenbare muziek, is en blijft altijd fantastisch.

 
     

Herman van Broekhoven

De muzikale carrière van Herman begon met de gitaar, maar zijn medemuzikanten in zijn eerste bandje vonden dit toch geen goed idee. Daarom heeft hij zijn 6 snaren maar snel ingeruild voor de 4 snaren van de basgitaar en dit doet hij alweer heel wat jaartjes met veel plezier en overgave. Hij heeft inmiddels alle nummers van de Rolling Stones tot Bob Dylan en van soul tot rock gespeeld. Herman heeft met verschillende bands al veel mooie optredens meegemaakt, maar men zegt niet voor niets; verstand komt met de jaren! Daarom was hij er als de kippen bij, toen de kans zich voordeed om bij Plein13 te komen, want muziek maken is en blijft zijn passie. Met Plein13 op een podium staan voor een uitzinnige menigte is toch wel het leukste wat er is en een betere invulling van je avond kun je niet bedenken.