Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u aanvullende informatie over Coverband plein13
Wat zijn de kosten voor een optreden?


Omdat elke optreden anders is, kunnen de kosten variëren. Belangrijke factoren zijn de hoeveelheid publiek, de locatie, de(reis)tijden, logistiek op locatie etc. Neem s.v.p. contact met ons op voor een passende offerte.

Hoe lang speelt de band?


Coverband Plein13 zorgt meestal voor een avondvullend programma. Plein13 speelt normaal gezien 3 sets van een uur, afgewisseld met een klein half uur pauze, Dit in tegenstelling tot een aantal andere bands die vaak maar 3 x 45 minuten spelen. Wij passen ons aan aan uw draaiboek, maar denken ook graag met u mee hoe we de opbouw van de sets het beste kunnen indelen om de avond naar een hoogtepunt te krijgen. Dit is immers sterk afhankelijk van eventuele aanvullende acts en andere mogelijke onderbrekingen van een set.

  Een Tip      Plan eventuele onderbrekingen zoveel mogelijk in de pauzes van de band!

Als de band korter speelt, kost het dan ook minder?


De prijs blijft bij een korter optreden meestal hetzelfde. Waarom? Aan een korter optreden hebben wij buiten het spelen zelf, net zoveel werk met het vervoer, opbouwen, aansluiten, afbreken enz. als met een normaal optreden. Ook zouden we voor hetzelfde geld een optreden kunnen boeken voor de gebruikelijke speelduur en gage. Wij zouden in dat geval onszelf tekort doen. Het is aan de klant hoe lang of kort men de band voor de normale standaard gage laat spelen. De maximale speelduur voor de standaard gage is
3 x 1 uur. Speciale wensen zijn uiteraard altijd bespreekbaar.

Hebben wij keuze in het repertoire?


Plein 13 is een coverband met een uitstekende live-reputatie. De band speelt de meest uiteenlopende muziek uit de jaren 70, 80, 90 en van nu, van blues tot soul en van rock tot disco. Kortom; echte livemuziek van A tot Z. Echter, pure dansmuziek, zoals vaak gespeeld wordt door een traditioneel dansorkest, maakt geen deel uit van ons repertoire. Een duidelijk overzicht van ons repertoire is elders op deze site te vinden.

Uiteraard zal het ene nummer uit ons repertoire meer aanspreken dan het andere. Mocht u inspraak willen hebben in de nummers, dan kan dat door een uitdraai te maken van het repertoire elders op deze site en daarop aan te geven wat u absoluut niet leuk vindt en wat uw favorieten zijn. Op die manier weten wij heel goed welke kant u op wil met uw feest en houden wij daar uiteraard graag rekening mee.

Speelt de band op alle locaties, gelegenheden en feestzalen?


Plein 13 speelt niet alleen in kleine of middelgrote kroegen, maar ook in feesttenten, poppodia, feestzalen en buitenpodia. Of het nu gaat om nieuwjaarsdag, koninginnedag of -nacht, stadsfeesten, muziekfestivals, bedrijfsfeesten, studentenfeest of een bruiloft; Voor Plein13 is dit geen enkel probleem.

  Een Tip      Vier uw feest in een te kleine gelegenheid met teveel mensen; Feest gegarandeerd!  Als
                      de locatie te groot is voor het aantal bezoekers, kan het snel een sfeerloos feest worden.

Heeft de band een podium nodig?


Voor een optreden van Plein13 is een podium geen vereiste, maar het heeft wel meer uitstraling en het zorgt voor een beter contact met het publiek. Indien er een podium aanwezig is, dient dit bij voorkeur 6 x 4 meter te zijn. De minimale afmeting is 5 x 3 meter. Is dit niet mogelijk, dan is het beter om de band gewoon op de vlakke vloer te plaatsen. Zonder podium kan de band zich ook erg compact opstellen als het om een kleine locatie gaat met een beperkte ruimte.

Hoeveel stroom heeft de band nodig?


Voor een optreden van Plein13 is een goed geaarde stroomvoorziening nodig, bestaande uit minimaal
een vrije krachtstroomgroep van 16A of 32A (CEE 5 polig: 3 fasen 220V+Nul+Aarde) t.b.v. het licht en geluid. Indien dit niet mogelijk is, zijn minimaal drie vrije 220V, 16A, 50Hz geaarde groepen vereist. Indien er minder aanwezig is horen wij dat graag van tevoren, zodat wij de alternatieve mogelijkheden kunnen bekijken. De band neemt een eigen licht- en geluidsinstallatie en een licht- en geluidstechnicus mee.

Hoe lang duurt het op- en afbouwen?


Wij komen ca. 2 uur voor aanvang van een feest op locatie om op te bouwen en een soundcheck uit te voeren. Normaliter zijn wij een kwartier voor aanvang van een feest speelklaar. Mochten de gasten eerder komen, dan willen wij ook graag eerder klaar zijn. Niets is zo rommelig en ongezellig voor een feest als wij nog aan het werk zijn terwijl de gasten al binnenkomen. Hier kunnen echter extra kosten aan verbonden zijn (zogenaamde wachturen).

De ruimte waar het optreden plaatsvindt, dient goed bereikbaar en goed toegankelijk te zijn. Wanneer deze ruimte zich ondergronds of op een verdieping bevindt, dient deze goed bereikbaar te zijn met een geschikte goederenlift. Onze opbouwtijd hebben wij hard nodig en daarom stellen wij het erg op prijs wanneer u ons vooraf op de hoogte stelt van de zaalafmeting, de situatie ter plaatse en eventuele belemmeringen die van invloed kunnen zijn op het opbouwen en/of het optreden en de benodigde opbouwtijd daarvoor. Na afloop van het feest zijn wij meestal de laatste die de locatie verlaten. Met de afbouw zijn wij, ook weer afhankelijk van de logistiek, tussen de 1 en 1,5 uur bezig.

Wij stellen het erg op prijs wanneer er een (afsluitbare) kleedruimte beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dit niet onoverkomelijk, maar horen wij dat graag.

Wordt een optreden schriftelijk bevestigd?


Alle afspraken met betrekking tot een optreden van Plein13 worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst, zodat u zeker weet dat u een band heeft geboekt voor uw feest of evenement en dat alles netjes en goed is geregeld. Deze bevestiging wordt u in tweevoud toegezonden en u dient één van deze exemplaren ondertekend voor akkoord aan ons te retourneren.

Waar moeten we rekening mee houden met betrekking tot eten en drinken van de band?


Normaal komen de door de band en technici gebruikte consumpties voor rekening van de opdrachtgever. Omdat de technici al vroeg op locatie arriveren, verzoeken wij u voor hen (minimaal 2 personen) een warme maaltijd te arrangeren. Voor de band is dit niet altijd nodig, omdat de musici vaak later arriveren. Wanneer wij eerder dan 3 uur voor aanvang van het feest aanwezig moeten zijn om op te bouwen, of wanneer de band erg vroeg van huis moet vertrekken, omdat uw feest ver weg van Bergen op Zoom georganiseerd wordt, verzoeken wij u ook een maaltijd te arrangeren voor de band. Dit wordt meestal vooraf met u besproken. Voor wat betreft drankjes stellen wij het op prijs wanneer er koffie, frisdranken en bier aanwezig is.

Hoe hard is het geluid?


Coverband Plein13 garandeert altijd een topsound mits de omstandigheden het toelaten. Vaak is dit erg afhankelijk van de locatie. Een goede professionele band heeft geen enorme decibellen aan geluid nodig om de party te bewerkstelligen. De stevigheid van het geluid wordt mede bepaalt door het type feest en de locatie en altijd in overleg met uw specifieke wensen. Ook wij willen graag dat uw gasten genieten en niet worden weggeblazen

Kunnen wij een optie nemen op een bepaalde datum?


Indien gewenst kunnen wij een datum voorlopig voor u reserveren. U heeft dan de tijd om nog wat zaken te regelen of eerst een keer naar de band te komen kijken en luisteren. Echter, op het moment dat iemand anders voor dezelfde datum zou bellen en de band definitief wil vastleggen, krijgt u hierover bericht van ons. Op dat moment zult u moeten beslissen of u de band definitief wilt boeken en anders zijn wij vrij om de andere partij vast te leggen.

Technical Rider


    Download hier de Technical Rider van Coverband Plein13